Warme havermout crumble met blauwe bessen en appel
- femsfoodcoaching
- 29 sep 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Deze heerlijke warme havermout crumble is ontzettend voedzaam en geschikt als ontbijt of dessert! Met een schep Ćsey Skyr blueberry pie maak je het helemaal af.

Ingrediƫnten (2 tot 4 porties)
1 kleine appel
100 gram diepvries blauwe bessen
40 g havermeel
50 g havermout
Halve tl kaneel
Snuf zout
ā 1,5 el (zonnebloem)olie
ā 1,5 el honingvervanger
een aantal eetlepels Ćsey Skyr blueberry pie
Bereiding warme havermout crumble
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
Meng in een schaaltje het havermeel, de havermout, zout en kaneel
Doe hierbij de olie en honing, roer even door en maak er dan een kruimelig deeg van met je vingers
Verdeel de blauwe bessen over een ovenbestendige schaal
Schil en snijd de appel in blokjes
ā Verdeel de appel over de blauwe bessen en roer door elkaar
ā verdeel het kruimel deeg eroverheen
ā bak voor 30 minuten in de oven
ā als de oven klaar is, haal je het uit de oven en laat je het nog enkele minuten staan voordat je het serveert
ā serveer met Ćsey Skyr blueberry pie
Comments