Havermout Apple Crumble
- femsfoodcoaching
- 10 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 5 min
Baktijd: 25 min
Wie zegt dat je geen apple crumble als ontbijt kan eten? Op deze voedzame variant kan je gegarandeerd een aantal uur teren! Probeer deze havermout apple crumble zelf!

Ingrediënten (1 persoon)
1 appel
Kaneelpoeder
25 gram havermout
25 gram havermeel
15 gram grof gehakte noten
snuf zout
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel honingvervanger
optioneel 1 eetlepel kwark of skyr Bekijk mijn favoriete smaakmakers zoals eiwitpoeder, honing- en suikervervanger hier!
Bereiding havermout apple crumble
Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht
Snijd de appel in blokjes en meng met wat kaneelpoeder
Doe de appel met kaneel in een ovenbestendig schaaltje
Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, noten, flinke snuf kaneel en klein snufje zout. Roer dit door elkaar
Voeg aan het havermoutmengsel 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel honingvervanger toe
Meng dit eerst met een vork een beetje door elkaar, maak er daarna met je vingers een kruimelig deeg van
Verdeel het kruimelmengsel over de appel
Bak voor 25 minuten af in de oven
Optioneel kan je het serveren met een schep kwark of skyr
ความคิดเห็น