Kaki crumble
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 5 + 25 min
Heb jij wel eens kaki op? Ik vind dit dus zó lekker, en echt jammer dat het maar in zo'n beperkte tijd van het jaar te verkrijgen is! Mocht je het nooit geproefd hebben dan is dit jouw teken om het in huis te halen en jezelf te trakteren op dit heerlijke en voedzame ontbijt!

Ingrediƫnten (1 persoon)
25 g havermout
25 g volkoren havermeel
kaneel
snuf zout
1 el vloeibare olie
1 el honingvervanger
1 kaki
als topping een schep Ćsey Skyr
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de kaki, snijd de kroon eraf en snijd in blokjes
Spray een ovenbestendig schaaltje in met cookin' spray
Verdeel een flinke snuf kaneelpoeder over de kaki en doe dit in het schaaltje
Meng in een apart schaaltje de havermout, havermeel, flinke snuf kaneel, snufje zout.
In een klein potje of schaaltje meng je de olie en honing tot het goed gemengd is en schenk dit bij het havermout mengsel. Met een vork of met je vingers maak je hier een kruimelig deeg van.
Verdeel de crumble over de kaki
Bak voor 25 tot 30 minuten af in de oven, tot de bovenkant bruin begint te worden en lekker knapperig is
Top af met een schep Ćsey Skyr en geniet!
ComentƔrios