top of page

Volkoren flatbreads

  • femsfoodcoaching
  • 18 jan
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 dagen geleden

Bereidingstijd: 15 min + 20 min wachttijd


Flatbreads zijn helemaal hip en overal uitverkocht, maar wat als je steeds misgrijpt? Met dit makkelijke recept maak je ze zelf: volkoren, voedzaam én superlekker. Perfect om te beleggen met wat jij lekker vindt!


Gezonde volkoren flatbreads

Ingrediënten (4 stuks)

  • 160 g volkoren meel

  • 200 g magere naturel Skyr

  • ⁠1 tl bakpoeder

  • Snufje zout


Bereiding volkoren flatbreads

  1. Meng het meel, bakpoeder en zout in een kom.

  2. Voeg de Skyr toe en meng tot een soepel deeg. Het is best plakkerig. Als het te nat is voeg je extra meel toe.

  3. ⁠Kneed het deeg 5-7 minuten tot het niet meer plakkerig is.

  4. ⁠Laat het deeg 15-20 minuten rusten in een kom onder een theedoek.

  5. Verdeel in 4 stukken, strooi meel over je werkblad, rol dun uit tot ca. 17 a 22 cm doorsnede

  6. Bak in een droge pan 1-2 minuten per kant en draai regelmatig om. Er ontstaan dan bubbels. Wil je wat meer kleur, gebruik dan beetje bakspray in de pan

  7. ⁠Leg ze op een bord, onder een theedoek zodat ze zacht blijven.


Tip: in de koelkast kan je ze afgedekt een dag of 4 bewaren. Je kunt ook grotere hoeveelheden maken en ze invriezen. Je kunt de flatbreads gemakkelijk opwarmen in een koekenpan!

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page