top of page

Cottage cheese flatbread

  • femsfoodcoaching
  • 5 jun 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 5 + 30 min Dit viral recept kwam ik overal tegen op de socials en ik moest het ook proberen. Het is mega goed gelukt en deze goed vullende flatbread met slechts 2 hoofdingrediënten is echt een aanrader om te proberen!

ree

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 bakje cottage cheese light (200 g)

  • ⁠2 eieren


Ik bracht het op smaak met:

  • snuf peper

  • knoflookpoeder

  • Italiaanse kruiden


Ik belegde het met:

  • sausje van 1 el magere yoghurt en 1,5 tl truffel mayo

  • plakjes kipfilet (ook lekker met carpaccio)

  • handje rucola

  • paar geroosterde pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. ⁠blend cottage cheese en eieren tot een glad mengsel

  3. breng op smaak met een snuf peper en knoflookpoeder

  4. verdeel egaal over een bakplaat met bakpapier en strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen

  5. bak voor ca. 30 minuten af in de oven, houd het tussendoor goed in de gaten. Elke oven is anders. Het is goed als de randjes beginnen te verkleuren en de bovenkant niet meer nat is

  6. laat volledig afkoelen, beleg met je favoriete toppings, rol m op en geniet!


 
 
bottom of page