Cottage cheese flatbread
- femsfoodcoaching
- 5 jun 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 5 + 30 min Dit viral recept kwam ik overal tegen op de socials en ik moest het ook proberen. Het is mega goed gelukt en deze goed vullende flatbread met slechts 2 hoofdingrediënten is echt een aanrader om te proberen!

Ingrediënten (1 persoon)
1 bakje cottage cheese light (200 g)
2 eieren
Ik bracht het op smaak met:
snuf peper
knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
Ik belegde het met:
sausje van 1 el magere yoghurt en 1,5 tl truffel mayo
plakjes kipfilet (ook lekker met carpaccio)
handje rucola
paar geroosterde pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
blend cottage cheese en eieren tot een glad mengsel
breng op smaak met een snuf peper en knoflookpoeder
verdeel egaal over een bakplaat met bakpapier en strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen
bak voor ca. 30 minuten af in de oven, houd het tussendoor goed in de gaten. Elke oven is anders. Het is goed als de randjes beginnen te verkleuren en de bovenkant niet meer nat is
laat volledig afkoelen, beleg met je favoriete toppings, rol m op en geniet!



