top of page

Flatbread appelflap

  • femsfoodcoaching
  • 22 jan
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 8 min


Op zoek naar een heerlijk ontbijt, lekkere lunch of fijn tussendoortje, welke zowel voedzaam als ultiem genieten is? Deze gezonde volkoren flatbread appelflap combineert de warme smaken van zoete appels en kaneel met de voedzame voordelen van het volkoren flatbread. Een voedzame variant op de traditionele appelflap! Ik zag dit idee bij @bamifit en maakte er mijn eigen variant op!


Recept voor een gezonde versie van appelflap

Ingrediƫnten (1 portie)

  • 1 volkoren flatbread (zelf gemaakt of gekocht)

  • 1 flinke appel of 2 kleine, in blokjes gesneden

  • een halve tl kaneel

  • 2 el water

  • 2 el ƍsey Skyr vanille


Bereiding flatbread appelflap

  1. Snijd de appel in blokjes

  2. Verwarm een koekenpan met bakspray en warm hierin de appels op met de kaneel en het water. Laat enkele minuutjes stoven met de deksel op de pan

  3. Warm intussen het flatbread op in een tosti ijzer of koekenpan. Warm niet te lang op, hij moet flexibel blijven

  4. besmeer het flatbread, besmeer met de Skyr en verdeel het appel mengsel eroverheen

  5. vouw dubbel en geniet!


Eet smakelijk!



Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page