top of page

Voedzame vanille wafels met warme kersen en slagroom

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 min Dit is echt de perfecte voedzame variant op de klassieke wafels met warme kersen en slagroom. De wafels en het kersenmengsel bevatten geen toegevoegde suikers. Daarnaast bevatten ze ook verstopte groenten! Daarom kan je hier ook gerust mee ontbijten! Je kan de groenten ook weglaten. Eet je dit als ontbijt of lunch? Dan zijn de hieronder vermelde hoeveelheden voor 1 persoon. Maar je kan ze natuurlijk ook delen met anderen :) je haalt er ongeveer 2 a 3 wafels uit!

ree

Ingrediënten (2 a 3 wafels)

  • 80 g magere (Griekse) yoghurt

  • 55 g volkoren meel

  • 0,5 tl bakpoeder

  • snuf kaneelpoeder

  • 1 ei

  • scheutje vanille aroma

  • 10 g eiwitpoeder vanillesmaak

  • 50 g diepvries bloemkoolrijst (afgedekt ca 50 sec opwarmen in de magnetron tot het niet meer bevroren is)

Tip: wil je de wafels zoeter? Voeg dan zoetstof of flavourdrops naar smaak toe


Voor het kersenmengsel:

  • 125g diepvries kersen

  • maizena en koud water

Topping:

  • poedersuikervervanger

  • optioneel een toef slagroom light Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de wafels (inclusief de niet meer bevroren bloemkoolrijst) en maak klaar in je ingevette wafelijzer.

  2. Maak intussen het kersenmengsel door de kersen op te warmen met een scheutje water en vanille aroma.

  3. Maak dan een papje met maizena en koud water. Als de kersen warm zijn dan doe je er kleine scheutjes van het maizena papje bij tot je tevreden bent over de dikte

  4. Als de wafels klaar zijn dan top je dit af met de kersen

  5. ⁠Strooi er nog wat poedersuikervervanger overheen en optioneel een toef slagroom light


bottom of page