Voedzame chocolade fudge
- femsfoodcoaching
- 13 feb
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd:
Heb je zin in iets zoets, maar wil je ook voedzaam blijven eten? Deze chocolade fudge met kidneybonen is een verrassend lekkere en verantwoorde keuze. Geen toegevoegde suikers, wel vol vezels en eiwitten. Ideaal als snack of dessert. Het klinkt misschien gek, maar wacht maar tot je het proeft!

Ingrediënten
ca. 115 g kidneybonen (uitlekgewicht)
2 el cacaopoeder
2 el 100% pindakaas (of een andere notenpasta)
1,5 el honingvervanger
1 tl vanille aroma
1 snuf zout
wat kokosrasp als topping
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie.
Doe de kidneybonen in een keukenmachine / blender / staafmixer en mix tot een gladde puree. Ik gebruik de Braun Multiquick 5 pro. *ad
Voeg het cacaopoeder, pindakaas, honingvervanger, vanille aroma en zout toe. Blend tot alles goed gemengd is.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en mix opnieuw tot een egaal geheel.
Bekleed een kleine bakvorm of een diep bord met bakpapier. Schep het mengsel erin en strijk de bovenkant glad.
Strooi eventueel gehakte kokosrasp over de bovenkant.
Zet de fudge minimaal 2 uur in de koelkast, totdat het stevig is.
Snijd de fudge in blokjes en geniet ervan!
Comments