Mealprep kikkererwten brownie met pure chocolade en hazelnoot
- femsfoodcoaching
- 16 sep 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 10 + 30 min
Kikkererwten zijn ideaal om te verwerken in baksels en dit smaakt heerlijk in combinatie met chocolade en hazelnoten. De brownies zijn rijk aan eiwitten en mega voedzaam. Ideaal als ontbijt of lunch dus! Dit recept maakte ik voor een samenwerking met Ritter Sport. Je kunt de Ritter Sport chocolade ook vervangen door gehakte hazelnoten met suikervrije pure chocolade.

Ingrediƫnten
250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
2 middelgrote (rijpe) bananen
2 eieren
8 gram bakpoeder
20 gram cacaopoeder
55 gram havermeel
ā 2 flinke el honingvervanger
ā snuf zout
optioneel vloeibare zoetstof of flavourdrops / flavor powder naar smaak
ā 25 gram Ritter Sport pure chocolade hele hazelnoot (of gebruik gehakte hazelnoten en suikervrije pure chocolade)
2 ovenbestendige schaaltjes, de mijne hebben 0,7 l inhoud
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af
Mix de eieren, kikkererwten en bananen in een blender tot een egaal beslag
Meng in een kom de havermeel, cacao, bakpoeder en zout met elkaar
Schenk het kikkererwtenbeslag in een beslagkom en roer er de droge ingrediƫnten doorheen. Ben je een zoetekauw? Breng indien gewenst het beslag op smaak met zoetstof, flavourdrops of flavor powder.
Verdeel het beslag in de ingevette bakvormen
hak de chocolade in stukjes en verdeel dit over de brownies
Bak voor ca. 30 minuten af in de oven. Laat even afkoelen en eet smakelijk! Je kunt dit ca. 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.



