top of page

Mealprep kikkererwten brownie met pure chocolade en hazelnoot

  • femsfoodcoaching
  • 16 sep 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 10 + 30 min


Kikkererwten zijn ideaal om te verwerken in baksels en dit smaakt heerlijk in combinatie met chocolade en hazelnoten. De brownies zijn rijk aan eiwitten en mega voedzaam. Ideaal als ontbijt of lunch dus! Dit recept maakte ik voor een samenwerking met Ritter Sport. Je kunt de Ritter Sport chocolade ook vervangen door gehakte hazelnoten met suikervrije pure chocolade.


ree

Ingrediƫnten

  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht)

  • 2 middelgrote (rijpe) bananen

  • 2 eieren

  • 8 gram bakpoeder

  • 20 gram cacaopoeder

  • 55 gram havermeel

  • ⁠2 flinke el honingvervanger

  • ⁠snuf zout

  • optioneel vloeibare zoetstof of flavourdrops / flavor powder naar smaak

  • ⁠25 gram Ritter Sport pure chocolade hele hazelnoot (of gebruik gehakte hazelnoten en suikervrije pure chocolade)

  • 2 ovenbestendige schaaltjes, de mijne hebben 0,7 l inhoud


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte

  2. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af

  3. Mix de eieren, kikkererwten en bananen in een blender tot een egaal beslag

  4. Meng in een kom de havermeel, cacao, bakpoeder en zout met elkaar

  5. Schenk het kikkererwtenbeslag in een beslagkom en roer er de droge ingrediƫnten doorheen. Ben je een zoetekauw? Breng indien gewenst het beslag op smaak met zoetstof, flavourdrops of flavor powder.

  6. Verdeel het beslag in de ingevette bakvormen

  7. hak de chocolade in stukjes en verdeel dit over de brownies

  8. Bak voor ca. 30 minuten af in de oven. Laat even afkoelen en eet smakelijk! Je kunt dit ca. 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

bottom of page