Voedzame carrotcake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 60 min
Dit is wat mij betreft echt de lekkerste voedzame carrot cake! Het is een recept wat gebaseerd is op diverse recepten van andere foodies. Ik combineerde een aantal recepten met elkaar en kwam tot deze fantastische creatie! Keer op keer smaakt hij weer geweldig.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
100 g amandelmeel
100 g havermeel
100g volkoren meel
100 g suikervervanger
1,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
270g fijn geraspte wortel
Handje (pecan)nootjes, gehakt
Wat rozijnen, even laten weken in warm water
3 eieren
Snuf zout
6 el plantaardige drink
40ml zonnebloemolie
25 g ongezoete appelmoes
vanille flavourdrops (zoetstof kan ook) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Warm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte en bekleed een cakevorm met bakpapier
Meng de droge ingrediënten in een grote kom, als laatste ook de fijn geraspte wortels
Scheid het eiwit van het eigeel
Mix de eiwitten met een snuf zout in een kom (of in de keukenmachine) tot het stijf is (het wordt dan wit schuim achtig)
In een andere kom meng je het eigeel, plantaardige melk, zonnebloemolie en appelmoes goed met elkaar met een garde.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, voeg ook de rozijnen toe, doe er een flavourshot in en roer tot alles goed is gemengd. Niet te veel roeren, het is oké als er nog wat klonten in het beslag zitten.
Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel met een rubber spatel en roer door elkaar.
Doe het beslag in de cakevorm en bak voor 55 tot 60 minuten. Met een satéprikker kan je kijken of de cake gaar is.
Laat volledig afkoelen voor je het in plakken snijdt, anders brokkelt het snel af



