top of page

Voedzame carrotcake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 60 min Dit is wat mij betreft echt de lekkerste voedzame carrot cake! Het is een recept wat gebaseerd is op diverse recepten van andere foodies. Ik combineerde een aantal recepten met elkaar en kwam tot deze fantastische creatie! Keer op keer smaakt hij weer geweldig.

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 100 g amandelmeel

  • 100 g havermeel

  • 100g volkoren meel

  • 100 g suikervervanger

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 270g fijn geraspte wortel

  • Handje (pecan)nootjes, gehakt

  • Wat rozijnen, even laten weken in warm water

  • 3 eieren

  • Snuf zout

  • 6 el plantaardige drink

  • 40ml zonnebloemolie

  • 25 g ongezoete appelmoes

  • vanille flavourdrops (zoetstof kan ook) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte en bekleed een cakevorm met bakpapier

  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom, als laatste ook de fijn geraspte wortels

  3. Scheid het eiwit van het eigeel

  4. Mix de eiwitten met een snuf zout in een kom (of in de keukenmachine) tot het stijf is (het wordt dan wit schuim achtig)

  5. In een andere kom meng je het eigeel, plantaardige melk, zonnebloemolie en appelmoes goed met elkaar met een garde.

  6. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten, voeg ook de rozijnen toe, doe er een flavourshot in en roer tot alles goed is gemengd. Niet te veel roeren, het is oké als er nog wat klonten in het beslag zitten.

  7. Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan het mengsel met een rubber spatel en roer door elkaar.

  8. Doe het beslag in de cakevorm en bak voor 55 tot 60 minuten. Met een satéprikker kan je kijken of de cake gaar is.

  9. Laat volledig afkoelen voor je het in plakken snijdt, anders brokkelt het snel af


bottom of page