Vanille chocolate chip cake met skyr
- femsfoodcoaching
- 13 sep
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 + 50 min
Op zoek naar een tussendoortje voor tijdens het afvallen? Deze vanille chocolate chip cake, verrijkt met romige skyr, combineert de onweerstaanbare zoetheid van vanille met rijke chocoladestukjes. Dankzij de toevoeging van skyr zit deze cake boordevol eiwitten, perfect om je energie te geven en je lang te verzadigen. Ideaal als tussendoortje en gemakkelijk per plak in te vriezen zodat je altijd een voedzame snack paraat hebt.

Ingrediƫnten (1 cake van 25 cm)
265 g Ćsey Skyr vanille
3 eieren
85 g 100% appelmoes
50 g zonnebloemolie
50 g suikervervanger
110 g havermeel
115 g volkoren meel
3 tl bakpoeder
Snuf zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng in een kom het meel, bakpoeder en zout met elkaar
Meng in een aparte kom, stap voor stap, de Skyr, eieren, appelmoes, olie en suikervervanger met elkaar. Roer elke keer tussendoor goed door met een garde.
Doe nu de droge bij de natte ingrediƫnten, meng dit door elkaar met een rubberen spatel. Roer niet te hard.
Schep er vervolgens de chocolade doorheen
Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het beslag erin
Bak voor 45 tot 50 minuten af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is



