Perzik cake met nectarine
- femsfoodcoaching
- 10 sep 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 40 min
Ik ben gek op perziken en nectarine en wanneer deze in het seizoen zijn dan geniet ik er graag van. Daarom bakte ik er een cake mee. De basis van de cake bestaat uit Ísey Skyr perzik, echt één van mijn meest favoriete Ísey Skyr smaken! En dat proef je in de cake :)

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
265 g Ísey Skyr perzik
3 eieren
85 g 100% appelmoes
50 g (zonnebloem)olie
Wat vloeibare zoetstof naar smaak
Droge ingrediënten:
110 g havermeel
115 gram volkorenmeel
3 tl bakpoeder
Verder:
1 (niet al te rijpe) nectarine
Bereiding
verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes, olie en zoetstof met elkaar.
Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
snijd de nectarine in kleine blokjes en schep deze door het beslag
Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.