top of page

Yoghurt peren cake

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 55 min Deze heerlijke cake is gemaakt met Optimel yoghurt limited edition in de smaak Peer Kaneel. Deze is dus niet het gehele jaar beschikbaar. Maar zodra die in de schappen ligt, zal ik je zeker aanraden om er eens deze heerlijke en voedzame cake mee te bakken!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Natte ingrediënten:

  • 250 g optimel limited edition yoghurt peer kaneel

  • 70 g (zonnebloem)olie

  • 85 g 100% appelmoes

  • 2 eieren

Droge ingrediënten:

  • 200 g volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • 10 g eiwitpoeder vanille

  • 8 g bakpoeder

  • ⁠3 tl kaneel

  • 50 g 1:1 suikervervanger

  • ⁠Snuf zout Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven


Verder nodig:

  • 1 NIET rijpe peer, geschild en in blokjes gesneden Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  2. Meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel

  3. meng in een aparte kom de droge ingrediënten

  4. doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten

  5. ⁠schep de blokjes peer door het beslag

  6. bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  7. bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is. Deze cake blijft een beetje sticky/moist. Dat maakt 'm juist zo lekker! Er zou echter geen nat beslag aan de satéprikker moeten blijven zitten, dan is de cake nog niet gaar.


Comments


bottom of page