Yoghurt peren cake
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 55 min
Deze heerlijke cake is gemaakt met Optimel yoghurt limited edition in de smaak Peer Kaneel. Deze is dus niet het gehele jaar beschikbaar. Maar zodra die in de schappen ligt, zal ik je zeker aanraden om er eens deze heerlijke en voedzame cake mee te bakken!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Natte ingrediënten:
250 g optimel limited edition yoghurt peer kaneel
70 g (zonnebloem)olie
85 g 100% appelmoes
2 eieren
Droge ingrediënten:
200 g volkoren meel
75 g havermeel
10 g eiwitpoeder vanille
8 g bakpoeder
3 tl kaneel
50 g 1:1 suikervervanger
Snuf zout Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven
Verder nodig:
1 NIET rijpe peer, geschild en in blokjes gesneden Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
Meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel
meng in een aparte kom de droge ingrediënten
doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten
schep de blokjes peer door het beslag
bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is. Deze cake blijft een beetje sticky/moist. Dat maakt 'm juist zo lekker! Er zou echter geen nat beslag aan de satéprikker moeten blijven zitten, dan is de cake nog niet gaar.
Comments