top of page

Bosvruchten yoghurt cake

  • femsfoodcoaching
  • 6 mei 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 10 + 55 min

Al eerder deelde ik verschillende cakes met Optimel yoghurt. Ik maakte er nu een nieuwe variant op, bosvruchten yoghurt cake met rood fruit! Echt heerlijk en perfect voor de lente en zomer.

Recept voor bosvruchten yoghurt cake

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Natte ingrediënten:

  • 250 g Optimel bosvruchten yoghurt

  • 70 g (zonnebloem)olie

  • 85 g 100% appelmoes

  • 2 eieren

  • ⁠1 tl vanille aroma

Droge ingrediënten:

  • 200 g volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • ⁠10 g eiwitpoeder vanille

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g suikervervanger

  • Snuf zout

Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven

  • in totaal 100 gram aan blauwe bessen/frambozen

Bereiding bosvruchten yoghurt cake

  1. verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte

  2. meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel

  3. meng in een aparte kom de droge ingrediënten

  4. doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten

  5. schep het fruit door het beslag

  6. bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.

  7. bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page