Bosvruchten yoghurt cake
- femsfoodcoaching
- 6 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 55 min
Al eerder deelde ik verschillende cakes met Optimel yoghurt. Ik maakte er nu een nieuwe variant op, bosvruchten yoghurt cake met rood fruit! Echt heerlijk en perfect voor de lente en zomer.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Natte ingrediënten:
250 g Optimel bosvruchten yoghurt
70 g (zonnebloem)olie
85 g 100% appelmoes
2 eieren
1 tl vanille aroma
Droge ingrediënten:
200 g volkoren meel
75 g havermeel
10 g eiwitpoeder vanille
8 g bakpoeder
50 g suikervervanger
Snuf zout
Let op: wil je de cake zoeter, voeg dan meer suikervervanger toe, je kunt het beslag tussendoor proeven
in totaal 100 gram aan blauwe bessen/frambozen
Bereiding bosvruchten yoghurt cake
verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte
meng in een kom de natte ingrediënten met een garde door elkaar tot een glad mengsel
meng in een aparte kom de droge ingrediënten
doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door met een spatel. roer niet te hard, prima als er een paar klonten in zitten
schep het fruit door het beslag
bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
bak voor 50 a 55 min af in de oven. Met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



