top of page

Vanille cake met frambozen

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Een heerlijke zomerse, frisse en voedzame cake met de smaak van vanille en frambozen.

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g vanille eiwitpoeder (of extra volkoren- of havermeel)

  • 2,25 tl bakpoeder

  • Snuf zout


  • 65 g zonnebloemolie

  • 60 g ongezoete appelmoes

  • 100 g suikervervanger

  • 150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen, 10 minuten laten staan)

  • 3 eieren

  • 1 tl vanille aroma


  • 125 g frambozen, gehalveerd Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom

  3. In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, karnemelk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar

  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel voorzichtig het fruit door het beslag. Bewaar een paar voor bovenop.

  6. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm , doe er wat fruit(stukjes) bovenop en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page