Vanille cake met frambozen
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Een heerlijke zomerse, frisse en voedzame cake met de smaak van vanille en frambozen.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g vanille eiwitpoeder (of extra volkoren- of havermeel)
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
65 g zonnebloemolie
60 g ongezoete appelmoes
100 g suikervervanger
150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen, 10 minuten laten staan)
3 eieren
1 tl vanille aroma
125 g frambozen, gehalveerd Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom
In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, karnemelk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig het fruit door het beslag. Bewaar een paar voor bovenop.
Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm , doe er wat fruit(stukjes) bovenop en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



