Vanille cake met blauwe bessen en frambozen
- femsfoodcoaching
- 31 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 15 + 45
Een variant op mijn eerder gedeelde voedzame cakes met fruit erdoor. Deze vanille cake versie met blauwe bessen en frambozen is echt genieten!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
160 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
3 eieren
65 g (zonnebloem)olie
60 g 100% appelmoes
75 g tot 100 g suikervervanger
1 tl vanille aroma
50 g frambozen (gehalveerd) en 50 g blauwe bessen (of gevriesdroogde vruchten ca. 40 gram in totaal)
Bereiding vanille cake met blauwe bessen en frambozen
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom
In een andere grote kom meng je de eieren, melk, olie, appelmoes, suiker en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig het fruit door het beslag. Bewaar wat voor bovenop
Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm, doe er wat frambozen(stukjes) bovenop en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is. Tip: gebruik voor de topping verse en geen gevriesdroogde vruchten, dat wordt snel te donker.
Σχόλια