top of page

Stroopwafel bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 21 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 1 apr

Bereidingstijd: 15 + 45 min

Zin in een bananenbrood met een twist? Dit stroopwafel bananenbrood is heerlijk smeuïg, vol van smaak en heeft die onweerstaanbare karamelsmaak van stroopwafels. Perfect als tussendoortje of bij de koffie. Simpel te maken en gegarandeerd een succes!

stroopwafel bananenbrood

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen

  • 75 g havermeel caramelized popcorn smaak (gewone havermeel kan ook, maar geeft minder smaak)

  • 100 g volkorenmeel

  • 25 g eiwitpoeder salted caramel

  • 2 eieren

  • 2,5 tl bakpoeder

  • 120 ml ongezoete plantaardige drink

  • snuf zout

  • optioneel (als je geen havermeel met smaakje hebt) vloeibare zoetstof/flavordrops naar smaak

  • 1 stroopwafel in stukjes gesneden + nog een paar stukjes voor bovenop de cake

Bereiding stroopwafel bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.

  3. Meng in een kom de droge ingrediënten en meng daarna de droge met de natte ingrediënten. Roer de stroopwafel erdoor

  4. Breng optioneel op smaak met zoetstof / flavourdrops

  5. Stort het beslag in een met bakpapier beklede cake vorm

  6. Zet voor ca 45 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page