Stroopwafel bananenbrood
- femsfoodcoaching
- 21 mrt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 1 apr
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Zin in een bananenbrood met een twist? Dit stroopwafel bananenbrood is heerlijk smeuïg, vol van smaak en heeft die onweerstaanbare karamelsmaak van stroopwafels. Perfect als tussendoortje of bij de koffie. Simpel te maken en gegarandeerd een succes!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
3 middelgrote rijpe bananen
75 g havermeel caramelized popcorn smaak (gewone havermeel kan ook, maar geeft minder smaak)
100 g volkorenmeel
2 eieren
2,5 tl bakpoeder
120 ml ongezoete plantaardige drink
snuf zout
optioneel (als je geen havermeel met smaakje hebt) vloeibare zoetstof/flavordrops naar smaak
1 stroopwafel in stukjes gesneden + nog een paar stukjes voor bovenop de cake
Bereiding stroopwafel bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.
Meng in een kom de droge ingrediënten en meng daarna de droge met de natte ingrediënten. Roer de stroopwafel erdoor
Breng optioneel op smaak met zoetstof / flavourdrops
Stort het beslag in een met bakpapier beklede cake vorm
Zet voor ca 45 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is!
Comments