Sinterklaas bananenbrood
- femsfoodcoaching
- 2 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Breng de geur en smaak van de feestdagen in huis met dit heerlijke speculaas kruidnoten bananenbrood. Geweldig voor sinterklaas en perfect als voedzaam tussendoortje. De kruidnoten zorgen in dit bananenbrood voor een verrassende twist. Een onweerstaanbare combinatie van gezond en gezellig!

Ingrediënten
3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt
2 el gebroken lijnzaad
80 ml ongezoete plantaardige melk
60 g zonnebloemolie
1 eetlepel honingvervanger
4 tl koek- en speculaaskruiden
scheutje vanille aroma
50 g havermout
1tl baksoda
100 g volkoren meel
25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra volkoren meel)
Half zakje (8 g) bakpoeder
50 g amandelmeel
35 gram grof gestampte kruidnoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard
Roer een groot deel van de kruidnoten door het beslag en bewaar een deel als topping
Gebruik een cakevorm (25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
Schep het beslag in de cakevorm, top af met de overige kruidnoten
Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
Laat volledig afkoelen voor je het aansnijdt, anders brokkelt het snel af.
Kommentare