top of page

Sinterklaas bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 2 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 + 45 min

Breng de geur en smaak van de feestdagen in huis met dit heerlijke speculaas kruidnoten bananenbrood. Geweldig voor sinterklaas en perfect als voedzaam tussendoortje. De kruidnoten zorgen in dit bananenbrood voor een verrassende twist. Een onweerstaanbare combinatie van gezond en gezellig!



Ingrediënten

  • 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt

  • 2 el gebroken lijnzaad

  • 80 ml ongezoete plantaardige melk

  • 60 g zonnebloemolie

  • 1 eetlepel honingvervanger

  • 4 tl koek- en speculaaskruiden

  • scheutje vanille aroma

  • 50 g havermout

  • 1tl baksoda

  • 100 g volkoren meel

  • 25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra volkoren meel)

  • Half zakje (8 g) bakpoeder

  • 50 g amandelmeel

  • 35 gram grof gestampte kruidnoten


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard

  3. Roer een groot deel van de kruidnoten door het beslag en bewaar een deel als topping

  4. Gebruik een cakevorm (25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.

  5. Schep het beslag in de cakevorm, top af met de overige kruidnoten

  6. Bak ongeveer 35-40 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.

  7. Laat volledig afkoelen voor je het aansnijdt, anders brokkelt het snel af.

Kommentare


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page