top of page

Voedzame stroopwafel cake

  • femsfoodcoaching
  • 9 feb
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 15 + 45 min


Ben je gek op stroopwafels? Dan is deze vanille stroopwafel cake een echte aanrader! Met luchtig beslag, een vleugje vanille en lekker veel stroopwafelstukjes is dit de perfecte traktatie. Ideaal bij de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt. Zet je oven alvast aan en ontdek hoe eenvoudig het is om deze Hollandse cake zelf te maken!


stroopwafel cake

Ingrediƫnten

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • ⁠15 g eiwitpoeder vanille

  • ⁠2,25 tl bakpoeder

  • Snuf zout


  • 150 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink

  • ⁠10 ml citroensap

  • 1 vanille stokje

  • ⁠3 eieren

  • ⁠65 g (zonnebloem)olie

  • 60 g 100% appelmoes

  • 70 g suiker vervanger

  • ⁠1 stroopwafel (en optioneel nog wat extra stukjes voor bovenop)


Bereiding stroopwafel cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Meng in een kom de melk met het citroensap en laat even staan

  3. ⁠bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  4. ⁠Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een andere kom

  5. ⁠Leg het vanillestokje plat op een snijplank. Snijd het stokje in de lengte doormidden met een scherp mes. Schraap met de botte kant van het mes de kleine zwarte zaadjes eruit. Roer dit met een garde door de melk. (tip: doe het uitgeholde vanillestokje hierna in je suikervervanger zodat je vanillesuiker krijgt)

  6. ⁠Voeg in dezelfde kom stap voor stap de eieren, olie, appelmoes en suiker toe en roer tussen elke stap goed door met een garde.

  7. Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte ingrediƫnten en roer met een rubberen spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  8. ⁠snijd de stroopwafel in stukjes

  9. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de stroopwafel door het beslag.

  10. Doe het beslag in de bakvorm, verdeel optioneel nog wat stukjes gehakte stroopwafel er overheen

  11. bak ca. 45 minuten af in de oven, met een satƩprikker kan je kijken of het gaar is.

bottom of page