top of page

Stoofperen zonder toegevoegde suiker

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min + 3 uur Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik echt gek ben op stoofperen en ze ook graag eet bij mijn havermout ontbijt. Ik maak ze volgens grootmoeders recept, maar dan zonder het toevoegen van enige suiker of kleurstof. Hierdoor zijn ze hartstikke voedzaam en ook geschikt om te eten bij het ontbijt! Maar natuurlijk kan je ook je gasten aan de Kerst tafel verblijden met deze heerlijke peertjes.

ree

Ingrediënten (voor 1 kg)

  • 1 kg stoofperen

  • kaneelpoeder

  • een koffiekopje water

  • optie: verse kaneelstokjes

  • optie: maak het zoeter met een eetlepel suiker(vervanger)

  • optie: voeg een scheut rode wijn toe voor de kleur, ik doe dit niet


Bereiding

  1. Schil de peren, naar wens verwijder je al dan niet het klokhuis en/of snijd je de peren in parten.

  2. Doe ze in een pan met een (flink) koffiekopje water, bestrooi optioneel met een eetlepel (basterd) suiker(vervanger) en wat kaneelpoeder. Voeg optioneel 1 of 2 kaneelstokjes toe.

  3. Laat op het kleinste pitje, op laag vuur met deksel op de pan ca. 2 tot 3 uur stoven.

  4. Regelmatig even voorzichtig roeren en kijken of het niet aanbrandt. Je kan de deksel ‘’op een kier’’ zetten als je denkt dat dit nodig is of het te hard gaat.

  5. Als het te droog wordt dan kan je wat extra water toevoegen.

  6. Als je ze zacht en smaakvol genoeg vindt dan kan je ze ook eerder van het fornuis halen.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page