top of page

Peren crumble

  • femsfoodcoaching
  • 26 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 31 mrt

Bereidingstijd: 15 + 30 min

Zin in een heerlijk toetje dat makkelijk te maken is? Deze perencrumble met volkoren meel en havermout is de perfecte combinatie van zoet, kruidig en knapperig. Met een warme laag gekruide peren en een krokante topping is dit een echte favoriet voor elk seizoen. Lekker met een lepel Skyr of een bolletje ijs! Vanwege de boter en suiker is dit een toetje om bewust van te genieten!


peren crumble

Ingrediënten (4 a 5 porties)

  • 4 rijpe peren, in stukjes gesneden (schillen hoeft niet, mag wel)

  • 1 tl kaneel (voor de peren)

  • bakspray


Voor de crumble:

  • 70 g volkoren meel

  • 35 g havermout

  • 75 g Blue Band Heerlijk Romig (plantaardig alternatief voor zuivelboter)

  • 50 g suiker

  • ½ tl kaneel

  • Snuf zout

Voor de topping:

  • Blue Band Finesse 31% (plantaardig alternatief voor slagroom) of een bolletje ijs

  • 2,5 zakje vanillesuiker

Bereiding peren crumble

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)

  2. Meng de peren met 1 tl kaneel en verdeel ze over een met bakspray ingevette ovenschaal.

  3. Doe het volkoren meel, havermout, suiker, kaneel en een snuf zout in een kom.

  4. Snijd de boter in kleine blokjes

  5. Kneed het deeg met je vingertoppen tot het kruimelig is. Zorg dat er nog wat grotere stukjes Blue Band Heerlijk Romig zichtbaar zijn voor extra knapperigheid.

  6. Verdeel de crumble gelijkmatig over de peren.

  7. Bak de crumble ca. 30 minuten, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

  8. Haal uit de oven en klop intussen de Blue Band Finesse 31% op met 2,5 zakje vanillesuiker.

  9. Serveer de crumble warm met een toef Blue Band Finesse 31%.



Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page