Mini stoofperen cheesecake
- femsfoodcoaching
- 20 dec 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 jan
Bereidingstijd: 15 min (excl. stoofperen)
Deze Kerst steel jij de show met dit onweerstaanbare cheesecake toetje met stoofperen, gekarameliseerde nootjes en karamelsaus. Romige skyr, winterse stoofperen en een heerlijke biscuitbodem komen samen in een glas vol feestelijke smaken. Dit makkelijke maar indrukwekkende dessert is niet alleen heerlijk, maar ook suikerarm en eiwitrijk. De perfecte afsluiting van je kerstdiner!

Ingrediƫnten (2 toetjes)
2 volkoren biscuits
20 g havermeel
1 el light boter (voor op brood)
Cheesecake mengsel:
240 g magere skyr
60 g zuivelspread light
1 tot 1,5 el honingvervanger (tussendoor proeven hoe zoet je het wil)
Halve tl vanille aroma
Halve tl citroensap
Topping:
3 partjes stoofperen (zelf gemaakt of gekocht)
1 el gehakte nootjes
1 tl honingvervanger
Snuf zout
1 el suikervrije karamelsaus (Steviala caramel crush)
Bereiding
Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje
Stamp de biscuits fijn, meng met het meel en schenk de boter erbij. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van.
Meng in een kommetje de skyr, zuivelspread, 1 tot 1,5 el honingvervanger (naar smaak), vanille aroma en citroensap met elkaar
Snijd de stoofperen in blokjes
Spray bakspray in een koekenpan, voeg de nootjes toe samen met 1 tl honingvervanger en een snuf zout en bak op laag vuur totdat het begint te karameliseren en dus krokant wordt. Pas op dat het niet aanbrandt. Laat de nootjes volledig afkoelen en bewaar deze tot je de toetjes gaat serveren
Verdeel de bodem over de glaasjes, verdeel daaroverheen het skyr mengsel en verdeel daaroverheen de stoofpeertjes
Schenk voor het serveren een halve el karamelsaus over elk toetje
Voor het serveren top je het tot slot met de gekarameliseerde nootjes
Comments