top of page

Mini stoofperen cheesecake

  • femsfoodcoaching
  • 20 dec 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 jan

Bereidingstijd: 15 min (excl. stoofperen)


Deze Kerst steel jij de show met dit onweerstaanbare cheesecake toetje met stoofperen, gekarameliseerde nootjes en karamelsaus. Romige skyr, winterse stoofperen en een heerlijke biscuitbodem komen samen in een glas vol feestelijke smaken. Dit makkelijke maar indrukwekkende dessert is niet alleen heerlijk, maar ook suikerarm en eiwitrijk. De perfecte afsluiting van je kerstdiner!

ree

Ingrediƫnten (2 toetjes)

  • 2 volkoren biscuits

  • 20 g havermeel

  • 1 el light boter (voor op brood)


Cheesecake mengsel:

  • 240 g magere skyr

  • 60 g zuivelspread light

  • 1 tot 1,5 el honingvervanger (tussendoor proeven hoe zoet je het wil)

  • Halve tl vanille aroma

  • Halve tl citroensap


Topping:


Bereiding

  1. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje

  2. Stamp de biscuits fijn, meng met het meel en schenk de boter erbij. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van.

  3. Meng in een kommetje de skyr, zuivelspread, 1 tot 1,5 el honingvervanger (naar smaak), vanille aroma en citroensap met elkaar

  4. Snijd de stoofperen in blokjes

  5. Spray bakspray in een koekenpan, voeg de nootjes toe samen met 1 tl honingvervanger en een snuf zout en bak op laag vuur totdat het begint te karameliseren en dus krokant wordt. Pas op dat het niet aanbrandt. Laat de nootjes volledig afkoelen en bewaar deze tot je de toetjes gaat serveren

  6. Verdeel de bodem over de glaasjes, verdeel daaroverheen het skyr mengsel en verdeel daaroverheen de stoofpeertjes

  7. Schenk voor het serveren een halve el karamelsaus over elk toetje

  8. Voor het serveren top je het tot slot met de gekarameliseerde nootjes

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page