top of page

Peren kruimel cake

  • femsfoodcoaching
  • 14 jun
  • 2 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 + 50 min


Zin in een heerlijke peren kruimel cake? Deze cake is perfect voor een gezellig moment met een kopje koffie of thee. Met een zachte cakebodem, sappige peren en een knapperige crumble is dit een echte traktatie! Dit recept is gebaseerd op een recept van Marike Bol maar met mijn eigen draai eraan!


pren kruimel cake

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Voor het beslag:

  • 200 g 100 % appelmoes

  • 2 eieren

  • 1 tl vanille extract

  • 50 g honingvervanger

  • 50 g amandelmeel

  • 75 g volkoren meel

  • 75 g havermeel

  • 2 tl kaneel

  • snuf zout

  • 1 tl baksoda + een scheutje citroensap

Voor de peren vulling:

  • 1 niet al te rijpe peer

  • halve tl kaneel

  • 20 g rozijnen


Voor de crumble:

  • 50 g havermeel

  • 10 g suikervervanger

  • halve tl kaneel

  • 20 g fijn gehakte noten

  • 25 g boter (dit is hoog in vetten, maar maakt de crumble erg lekker)

Bereiding peren kruimel cake

  1. Meng in een kom de appelmoes, eieren, vanille extract en honingvervanger met een garde door elkaar

  2. Meng in een aparte kom het meel met kaneel en zout

  3. Roer de droge door de natte ingrediënten

  4. Doe de baksoda in een klein schaaltje, doe er een flink scheutje citroensap bij, roer goed door en schep dit schuimende mengsel door het beslag. Roer goed door met een rubberen spatel.

  5. Schil en snijd de peer in blokjes en meng met kaneel en rozijnen

  6. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de crumble met elkaar. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van

  7. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en stort het cakebeslag erin

  8. Verdeel hier overheen de peer, en daaroverheen de crumble. Druk lichtjes aan

  9. Bak voor 50 min in de oven.

留言


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page