Peren kruimel cake
- femsfoodcoaching
- 14 jun
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Zin in een heerlijke peren kruimel cake? Deze cake is perfect voor een gezellig moment met een kopje koffie of thee. Met een zachte cakebodem, sappige peren en een knapperige crumble is dit een echte traktatie! Dit recept is gebaseerd op een recept van Marike Bol maar met mijn eigen draai eraan!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Voor het beslag:
200 g 100 % appelmoes
2 eieren
1 tl vanille extract
50 g honingvervanger
50 g amandelmeel
75 g volkoren meel
75 g havermeel
2 tl kaneel
snuf zout
1 tl baksoda + een scheutje citroensap
Voor de peren vulling:
1 niet al te rijpe peer
halve tl kaneel
20 g rozijnen
Voor de crumble:
50 g havermeel
10 g suikervervanger
halve tl kaneel
20 g fijn gehakte noten
25 g boter (dit is hoog in vetten, maar maakt de crumble erg lekker)
Bereiding peren kruimel cake
Meng in een kom de appelmoes, eieren, vanille extract en honingvervanger met een garde door elkaar
Meng in een aparte kom het meel met kaneel en zout
Roer de droge door de natte ingrediënten
Doe de baksoda in een klein schaaltje, doe er een flink scheutje citroensap bij, roer goed door en schep dit schuimende mengsel door het beslag. Roer goed door met een rubberen spatel.
Schil en snijd de peer in blokjes en meng met kaneel en rozijnen
Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de crumble met elkaar. Maak er met je vingers een kruimelig deeg van
Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en stort het cakebeslag erin
Verdeel hier overheen de peer, en daaroverheen de crumble. Druk lichtjes aan
Bak voor 50 min in de oven.
留言