Speculoos mousse
- femsfoodcoaching
- 12 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min + 2 uur wachttijd
Deze luchtige speculoos mousse is romig, zacht en feestelijk. Gemaakt met zuivelspread, vanille skyr en een beetje slagroom, en perfect als dessert in een glaasje. Je kunt er 3 royale porties of 4 kleinere glazen van maken. Even laten opstijven in de koelkast is lekker, maar niet verplicht.

Ingrediƫnten (4 kleine of 3 royale porties)
200 g zuivelspread light / high protein
160 g vanille skyr
100 g speculoospasta
100 ml slagroom
¾ tl poedersuiker
4 speculoos koekjes, verkruimeld
Bereiding speculoos mousse
Doe de zuivelspread, vanille skyr en speculoospasta in een kom en roer spatel tot een glad, egaal mengsel. Zet even apart.
Doe de slagroom in de kom van de Kenwood Go. Voeg de ¾ tl poedersuiker toe en klop de slagroom tot stijve pieken.
Zet de keukenmachine op een lage stand en voeg het speculoosmengsel lepel voor lepel toe aan de opgeklopte slagroom.
Laat de machine steeds kort draaien tot alles net gemengd is. Klop niet te hard en niet te lang, anders verliest de mousse zijn luchtigheid.
Verkruimel de speculoos koekjes. Spatel het grootste deel voorzichtig door de mousse en houd wat kruimels apart voor de topping.
Verdeel de mousse over glaasjes.
ā Zet de glaasjes bij voorkeur ongeveer 2 uur in de koelkast zodat de mousse mooi kan opstijven. Dit is lekkerder, maar niet noodzakelijk. Je kan het ook direct serveren.
Garneer vlak voor serveren met de overige speculoos kruimels.



