Gezonde witte chocolademousse
- femsfoodcoaching
- 3 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min + 2 uur wachttijd
Een romige, luchtige witte chocolademousse met echte chocoladesmaak. Een zachte mousse die perfect is als feestelijk dessert. De witte chocolade is natuurlijk niet echt gezond, maar deze chocolademousse is een stuk lager in kcal dan andere varianten! En als je suikervrije chocolade gebruikt, bevat het geen toegevoegde suikers.

Ingrediƫnten (2 porties)
80 g Philadelphia light
80 g gepasteuriseerd eiwit (of eiwit van 2 grote eieren)
Snufje zout
Frambozen, om te serveren
Wat extra witte chocolade, fijn gehakt (topping)
Bereiding witte chocolademousse
Doe de witte chocolade in een klein kommetje en smelt deze in de magnetron steeds 10 seconden, tussendoor goed doorroeren, tot de chocolade net gesmolten en glad is.
Zet een kom even warm door er heet water in te laten staan of hem kort in de magnetron te verwarmen. Droog de kom goed af.
Doe de zuivelspread in een aparte kom en verwarm deze steeds 5 seconden, tussendoor roeren, tot hij lauwwarm en goed roerbaar is.
Schenk de chocolade in de warme kom.
Roer eerst een kleine lepel van de warme zuivelspread door de gesmolten chocolade.
Voeg daarna de rest van de zuivelspread beetje bij beetje toe en roer tot een glad, egaal mengsel met een garde.
Klop het eiwit met een snufje zout tot stijve pieken.
Meng eerst 1 schep van het eiwitschuim door het chocolademengsel om het lichter te maken.
Spatel vervolgens voorzichtig de rest van het eiwit erdoorheen, zodat de mousse luchtig blijft.
Verdeel de mousse over twee glaasjes en zet ze direct in de koelkast om op te stijven (2 uur)
Garneer vlak voor serveren met frambozen en wat geraspte witteĀ chocolade.



