top of page

Speculaas appel bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 45 min Dit bananenbrood staat binnen een handomdraai in de oven. De smaken van speculaas en appel brengen je helemaal in de winterse sferen. Een ideaal en voedzaam tussendoortje voor elk moment van de dag!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen

  • 85 g havermeel

  • 100 g volkorenmeel

  • 25 g eiwitpoeder vanille (je kan dit ook vervangen door extra meel)

  • 2 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

  • 100 ml (ongezoete plantaardige) melk/drink

  • 1 el koek- en speculaaskruiden

  • snuf zout

  • optioneel flavourdrops / zoetstof om extra te zoeten

  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Hoe maak je het?

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte).

  3. Blend de bananen met ei en melk tot een egaal mengsel.

  4. Meng in een kom de droge ingrediënten.

  5. Roer daarna de droge ingrediënten door het banaanmengsel met een spatel. Het is prima als er nog wat klonten in het beslag zitten.

  6. Voeg optioneel zoetstof / flavourshot toe en proef of je de smaak goed vindt.

  7. Roer de appel blokjes door het beslag, bewaar wat blokjes voor de topping.

  8. Stort in een cakevorm van ca 25 cm.

  9. Top af met wat appel blokjes en strooi er optioneel nog wat speculaaskruiden overheen.

  10. Bak voor ca, 45 min af in de oven.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page