top of page

Mijn favoriete basis bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 10 + 45 min Ik krijg vaak de vraag wat mijn favoriete bananenbrood is. Dit recept is mijn favoriete basisrecept en ik maak hier vaak een variant op met andere smaken, kruiden en/of toppings! Dit recept is gebaseerd op een niet-voedzaam bananenbrood wat ik ooit in een kookboek zag staan. Ik paste diverse eetswitches toe en maakte er zo dit lekkere voedzame bananenbrood van!

Recept voor bananenbrood basis

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 80 ml ongezoete plantaardige melk

  • 40 ml (zonnebloem)olie

  • 1 eetlepel honingvervanger

  • scheutje vanille aroma

  • 50 g havermout

  • 1 tl baksoda

  • 100 g volkoren meel

  • 25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g amandelmeel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding basis bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard

  3. Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.

  4. Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.

  5. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.

  6. Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.


bottom of page