top of page

Kaneel bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 45 min Mijn favoriete basis bananenbrood met een smaakvolle twist met kaneel!

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)

  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

  • 80 ml ongezoete plantaardige melk

  • 40 ml (zonnebloem)olie

  • 1 eetlepel honingvervanger

  • scheutje kaneel aroma (ik kocht dit in Italië, vanille aroma kan ook)

  • 50 g havermout

  • 1 tl baksoda

  • 100 g volkoren meel

  • 25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g amandelmeel

  • 2 el kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard

  3. Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.

  4. Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.

  5. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.

  6. Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.


bottom of page