Kaneel bananenbrood
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 45 min
Mijn favoriete basis bananenbrood met een smaakvolle twist met kaneel!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)
2 eetlepels gebroken lijnzaad
80 ml ongezoete plantaardige melk
40 ml (zonnebloem)olie
1 eetlepel honingvervanger
scheutje kaneel aroma (ik kocht dit in Italië, vanille aroma kan ook)
50 g havermout
1 tl baksoda
100 g volkoren meel
25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)
8 g bakpoeder
50 g amandelmeel
2 el kaneel Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard
Gebruik een cakevorm (mijne is 25 cm) en bekleed deze met bakpapier of vet in met bakspray.
Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.
Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.
Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.



