Quiche met zelfgemaakte volkoren bodem
- femsfoodcoaching
- 30 sep 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 20 + 30 min
Ik hou echt van quiche en het is mijn favoriete maaltijd om te maken wanneer er gasten blijven eten. Wist je dat een quiche ook super handig is om te mealpreppen? Deze quiche met zelfgemaakte volkoren bodem is voor 4 a 5 porties, wat je over hebt kun je gemakkelijk meenemen als lunch naar je werk. Natuurlijk is de quiche vers uit de oven het aller lekkerste, maar warm een overgebleven stuk gerust op in de magnetron (paar minuten op vol vermogen) of in de oven (15 a 20 min op 160 graden). Ook koud is de quiche lekker! Makkelijk voor als je geen magnetron of oven tot je beschikking hebt, op je werk bijvoorbeeld.

Ingrediƫnten
Voor de vulling:
400 g Italiaanse groentemix
2 flinke (rode punt)paprikaās
1 verpakking vega kruimgehakt
Peper, zout en Italiaanse kruiden
120 g magere naturel skyr
2 eieren
4 el geraspte 30+ kaas
Voor de bodem:
200 g volkoren meel
250 magere naturel skyr
1 el olie
2,5 tl bakpoeder
Zout
Verder nodig:
Springvorm van ca. 24 cm
Deegroller of lege wijnfles
Vel bakpapier
Bereiding quiche met zelfgemaakte volkoren bodem
Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte
Snijd de paprikaās in blokjes of smalle reepjes
Verwarm een hapjespan met bakspray en bak hierin de paprikaās en Italiaanse groenten, bak in totaal voor een minuut of 5 op middelhoog vuur
Doe de laatste minuten het vega gehakt erbij
Breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden
Zet het vuur uit
Voor de bodem doe je het volkoren meel, de skyr, olie, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom en meng allereerst met een vork en vervolgens met je handen tot een bol deeg. Kneed goed door. Ā Als het te droog is, voeg je meer skyr toe. Is het te nat, voeg dan meer meel toe. Het deeg is best plakkerig.
Verdeel wat volkoren meel over je aanrecht en rol de bol deeg uit met een deegroller of lege wijnfles. Voeg extra meel toe als het te veel plakt. Rol uit tot enkele mm dik
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en sluit de springvorm, knip optioneel overtollig bakpapier eraf
Verdeel het deeg voor de quichebodem over de springvorm tot de gehele springvorm en rand bedekt zijn. Druk goed aan met je vingers om ervoor te zorgen dat de bodem niet te dik is. Mocht je wat deeg over hebben, gooi dit dan weg.
Klop in een kommetje of maatbeker de 120 g skyr met 2 eieren tot het egaal is samen met een flinke snuf peper en zout
Roer hier de geraspte kaas doorheen
Verdeel het groenten mengsel over de bodem
Verdeel dit mengsel over de gehele quiche. De geraspte kaas kan je eventueel met een lepel nog verder over de gehele bovenkant van de quiche verdelen
Bak voor 30 minuten af in de oven en eet smakelijk!



