Hartige cake met zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en bosui
- femsfoodcoaching
- 23 sep 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 15 + 40 min We blijven nog even in de hartige tussendoortjes want daar hadden jullie op de socials zo veel vraag naar! Ik ben wel echt team zoet maar deze cake heb ik al meerdere keren gebakken omdat ie zo lekker is! Ik eet 'm als tussendoortje maar als je er meerdere plakken van eet kan je dit gerust als ontbijt of lunch eten! Ideaal om te mealpreppen, deze hartige cake met zongedroogde tomaatjes is ook geschikt om in te vriezen.

Ingrediƫnten (1 cake van 25 cm)
265 g magere naturel Skyr
3 eieren
85 g 100% appelmoes
50 g (zonnebloem)olie
Droge ingrediƫnten:
110 g havermeel
115 gram volkorenmeel
3 tl bakpoeder
ā 1 tl zout
ā 3 tl Italiaanse kruiden
ā snuf peper
Verder:
2 stengels bosui, fijn gesneden
ā 8 zongedroogde tomaten op water (royal zongedroogde tomaten met kruiden ), fijn gesneden
4 el geraspte 30+ kaas
ā 1 el pijnboompitten, geroosterd
Ook nodig: een cakevorm van 25 cm
Bereiding hartige cake met zongedroogde tomaatjes
verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan ā
meng in een kom de Skyr, eieren, appelmoes en olie met elkaar.
Meng in een aparte kom de droge ingrediƫnten.
Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte, roer door met een spatel.
Snijd de bosui in fijne ringetjes en snijd de zongedroogde tomaten in fijne stukjes
schep de bosui, pijnboompitten, kaas en zongedroogde tomaten door het beslag
Bekleed een cake vorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin.
ā Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan.
Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een satƩ prikker kan je kijken of het gaar is.
ComentƔrios