top of page

Makkelijke mini quiche

  • femsfoodcoaching
  • 29 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 10 + 40 min Een recept voor een makkelijke mini quiche, heerlijk als lunch of als diner met een salade erbij!


Ingrediënten (1 persoon)

Voor de bodem:

  • 70 g volkoren meel

  • 70 g magere (Griekse) yoghurt (of magere kwark)

  • ⁠kwart tl bakpoeder

  • peper en zout

Voor de vulling:

  • 35 g magere (griekse) yoghurt

  • ⁠1 ei

  • ⁠20 geraspte kaas

  • ca 8 a 10 cherry tomaatjes

  • 30 a 50 g geraspte wortel of paprika blokjes

  • ⁠Italiaanse kruiden, peper en zout


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Meng het meel en bakpoeder met elkaar, voeg daarna de yoghurt toe en wat zout en peper.

  3. Maak er een bol deeg van. Als het te nat is voeg je wat meel toe, is het te droog, dan wat extra yoghurt.

  4. Bekleed de bodem van je mini springvorm met bakpapier en vet de rest in met bakspray.

  5. Strooi wat meel over het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap die ongeveer de maat van het vormpje heeft. Doe dit in de vorm en zorg dat de vorm helemaal bekleed is met deeg.

  6. Meng voor de vulling in een kommetje de yoghurt, het ei, zout, peper, Italiaanse kruiden en de geraspte kaas.

  7. Stort dit mengsel op de bodem en verdeel de tomaatjes en wortel/paprika in het mengsel.

  8. zet dit nu voor ca 35 a 40 minuten in de oven


コメント


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page