top of page

Pumpkin spice ijs

  • femsfoodcoaching
  • 7 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min + 24 uur wachttijd


Pumpkin spice ijs; romig, kruidig en extra lekker met lauwwarme appel erbij. Eiwitrijk en zonder toegevoegde suikers. Het perfecte toetje voor deze herfst!


pumpkin spice ijs

Ingrediƫnten (2 porties)

Bereiding pumpkin spice ijs

  1. Blend de skyr, cottage cheese, melk, pompoenpuree, zout, eiwitpoeder en kruiden tot een glad mengsel. Voeg naar smaak eventueel honing toe.

  2. Blend daarna nog kort de xantaangom erdoor

  3. Doe dit mengsel in een ninja creami ijspint en vries voor 24 uur in

  4. Haal 5 minuten van te voren uit de vriezer.

  5. Meng de appel blokjes met kaneel en warm afgedekt 1,5 minuut op in de magnetron, op vol vermogen.

  6. laat vervolgens een beetje afkoelen

  7. spoel de ijspint na 5 minuten ca. 30 sec onder de warme kraan

  8. ⁠Maak het ijs met de ā€˜light icecream’ stand

  9. Druk op ā€˜respin’

  10. ⁠Verdeel het ijs over 2 leuke glaasjes, verdeel de lauwwarme gestoofde appel eroverheen en top optioneel af met een drizzle karamelsaus.

bottom of page