Pumpkin spice ijs
- femsfoodcoaching
- 7 okt
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 min + 24 uur wachttijd
Pumpkin spice ijs; romig, kruidig en extra lekker met lauwwarme appel erbij. Eiwitrijk en zonder toegevoegde suikers. Het perfecte toetje voor deze herfst!

Ingrediƫnten (2 porties)
100 g Isey Skyr vanille
200 g cottage cheese
125 ml halfvolle melk
50 g pompoenpuree
20 g eiwitpoeder vanille
1 tl kaneel
halve tl pumpkin spice kruiden
een beetje honing(vervanger) naar smaak
ā halve tl xanthaangom
Topping:
1 appel, in blokjes gesneden
ā flinke snuf kaneel
optioneel: drizzle zero karamelsaus
Bereiding pumpkin spice ijs
Blend de skyr, cottage cheese, melk, pompoenpuree, zout, eiwitpoeder en kruiden tot een glad mengsel. Voeg naar smaak eventueel honing toe.
Blend daarna nog kort de xantaangom erdoor
Doe dit mengsel in een ninja creami ijspint en vries voor 24 uur in
Haal 5 minuten van te voren uit de vriezer.
Meng de appel blokjes met kaneel en warm afgedekt 1,5 minuut op in de magnetron, op vol vermogen.
laat vervolgens een beetje afkoelen
spoel de ijspint na 5 minuten ca. 30 sec onder de warme kraan
ā Maak het ijs met de ālight icecreamā stand
Druk op ārespinā
ā Verdeel het ijs over 2 leuke glaasjes, verdeel de lauwwarme gestoofde appel eroverheen en top optioneel af met een drizzle karamelsaus.



