top of page

Pistache ijs

  • femsfoodcoaching
  • 23 aug
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min + 24 uur wachttijd


Pistache ijs maken is verrassend makkelijk! Met een aantal ingrediënten en zonder toegevoegde suiker geniet je van een romige, frisse traktatie die helemaal zelfgemaakt is. Perfect als toetje op een warme dag of gewoon wanneer je zin hebt in iets lekkers! Je maakt dit met de Ninja Creami.


pistache ijs

Ingrediënten

  • 250 ml halfvolle melk

  • 100 g cottage cheese

  • halve tl xantaangom

  • 20 g eiwitpoeder witte chocolade (Prozis)

  • halve scoop flavor powder witte chocolade (Prozis) (of vloeibare zoetstof / flavordrops)

  • Snuf zout

  • topping: 20 g pistache pasta zonder suiker (ahead) of 100% pistachepasta

Bereiding pistache ijs

  1. Blend alle ingrediënten, behalve de xantaangom pistache pasta, met elkaar tot een glad mengsel

  2. ⁠blend daarna de xantaangom erdoorheen

  3. ⁠doe dit in de ijs pint en vries minimaal 24 uur in

  4. ⁠haal 8 minuutjes uit de vriezer, houd een minuutje onder de warme kraan

  5. ⁠gebruik de light ice cream stand en respin daarna 1x

  6. ⁠top af met een drizzle pistache pasta en optioneel nog wat gehakte pistache nootjes

bottom of page