Pistache ijs
- femsfoodcoaching
- 23 aug
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min + 24 uur wachttijd
Pistache ijs maken is verrassend makkelijk! Met een aantal ingrediënten en zonder toegevoegde suiker geniet je van een romige, frisse traktatie die helemaal zelfgemaakt is. Perfect als toetje op een warme dag of gewoon wanneer je zin hebt in iets lekkers! Je maakt dit met de Ninja Creami.

Ingrediënten
250 ml halfvolle melk
100 g cottage cheese
halve tl xantaangom
20 g eiwitpoeder witte chocolade (Prozis)
halve scoop flavor powder witte chocolade (Prozis) (of vloeibare zoetstof / flavordrops)
Snuf zout
topping: 20 g pistache pasta zonder suiker (ahead) of 100% pistachepasta
Bereiding pistache ijs
Blend alle ingrediënten, behalve de xantaangom pistache pasta, met elkaar tot een glad mengsel
blend daarna de xantaangom erdoorheen
doe dit in de ijs pint en vries minimaal 24 uur in
haal 8 minuutjes uit de vriezer, houd een minuutje onder de warme kraan
gebruik de light ice cream stand en respin daarna 1x
top af met een drizzle pistache pasta en optioneel nog wat gehakte pistache nootjes



