top of page

Pumpkin spice appeltaart cakejes

  • femsfoodcoaching
  • 7 okt
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 + 23 min


Maak deze appeltaart muffins met een voedzame twist! Ze zijn gemaakt met volkoren meel, zonder toegevoegde suikers en met pumpkin spice. Zo krijg je heerlijke appeltaart cakejes waarin je vezels en smaak combineert, en toch bewust geniet van die romige smaak van boter! Dit recept is gebaseerd op een recept van de website van Blue Band.


appeltaart cake

Ingrediënten (10 stuks)

  • 150 g Blue Band heerlijk romig, op kamertemperatuur

  • 80 g kristal suikervervanger

  • 3 eieren

  • 150 g volkoren tarwemeel

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 2 appels, in kleine blokjes gesneden

  • 30 g rozijnen

  • 1 tl pumpkin spice kruiden

Bereiding appeltaart cakejes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Laat de rozijnen even wellen in warm water. Meng de appelblokjes met de rozijnen en de pumpkin spice en zet apart.

  3. Klop de Blue Band Heerlijk Romig met de suikervervanger 2–3 minuten.

  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een luchtig geheel.

  5. Meng het volkoren tarwemeel met het bakpoeder en zout in een aparte komen. Spatel dit rustig door het beslag.

  6. Vul de vormpjes tot de helft met beslag, verdeel daar het appelmengsel over en dek af met de rest van het beslag.

  7. Bak de cupcakes in ca. 23 minuten gaar. Controleer met een satéprikker naast de appel: komt deze er schoon of met droge kruimels uit, dan zijn ze gaar.

bottom of page