Carrot cake muffins
- femsfoodcoaching
- 14 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 14 aug
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Deze voedzame carrot cake muffins zijn echt de perfecte traktatie voor jezelf! Heerlijk met fijn geraspte wortel, rozijnen, noten en de kruidige smaak van speculaas. Ook leuk voor Koningsdag!

Ingrediƫnten (ca. 8 stuks)
150 g Ćsey Skyr licht gezouten karamel
2 eieren
1 el (zonnebloem)olie
85 g zeer fijn geraspte wortel
20 g rozijnen, even laten weken in heet water
20 g gehakte nootjes
ā 1,5 el suikervervanger
ā 75 g havermeel
ā 75 g volkoren meel
ā 2 tl bakpoeder
Halve el koek speculaas kruiden
Snuf zout
Bereiding carrot cake muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng in een kom het meel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en zout
Meng in een aparte kom de Skyr met eieren.
meng daarna de olie erdoor
doe de droge ingrediƫnten bij de natte en roer door met een spatel. Roer niet te hard, het is prima als er nog wat klonten in het beslag zitten
Laat de rozijnen uitlekken
schep vervolgens de rozijnen, nootjes en wortel door het beslag
verdeel het beslag in siliconen muffin vormpjes
ā bak voor ca 20 min af in de oven



