Yoghurt muesli muffins
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 25 apr
Bereidingstijd: 10 + 20 min
Dit recept maakte ik voor een samenwerking met Holie. Wát een leuk merk is dit met fantastische granola's en muesli's zonder toegevoegde suikers. De muesli geeft deze lekkere muffins een heerlijke crunch en smaakvolle twist. Ga jij deze yoghurt mueslie muffins proberen?

Ingrediënten (6 stuks)
100 g magere (Griekse) yoghurt
2 eieren
2,5 eetlepel suikervervanger
1 el 100% appelmoes
10 g olie
50 g havermeel
50 g volkoren meel
Snuf zout
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
50 g Holie crunchy muesli + wat muesli als garnering
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding yoghurt muesli muffins
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng in een kom de yoghurt, eieren, appelmoes, olie, suikervervanger en snuf zout tot een glad beslag
Meng in een aparte kom de havermeel, volkoren meel, bakpoeder en speculaaskruiden
Voeg vervolgens het meel toe aan het beslag en roer met een garde tot het gemengd is.
Roer daarna voorzichtig de muesli erdoor.
Verdeel het beslag over 6 (siliconen) muffinvormpjes en strooi er nog wat muesli overheen
bak voor 15 tot 20 min af in de oven. Met een sateprikker kan je kijken of ze gaar zijn.