top of page

Yoghurt muesli muffins

  • femsfoodcoaching
  • 26 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 apr

Bereidingstijd: 10 + 20 min Dit recept maakte ik voor een samenwerking met Holie. Wát een leuk merk is dit met fantastische granola's en muesli's zonder toegevoegde suikers. De muesli geeft deze lekkere muffins een heerlijke crunch en smaakvolle twist. Ga jij deze yoghurt mueslie muffins proberen?

Recept voor yoghurt muesli muffins

Ingrediënten (6 stuks)

  • 100 g magere (Griekse) yoghurt

  • 2 eieren

  • 2,5 eetlepel suikervervanger

  • 1 el 100% appelmoes

  • 10 g olie

  • 50 g havermeel

  • 50 g volkoren meel

  • Snuf zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden

  • 50 g Holie crunchy muesli + wat muesli als garnering


Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding yoghurt muesli muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng in een kom de yoghurt, eieren, appelmoes, olie, suikervervanger en snuf zout tot een glad beslag

  3. Meng in een aparte kom de havermeel, volkoren meel, bakpoeder en speculaaskruiden

  4. Voeg vervolgens het meel toe aan het beslag en roer met een garde tot het gemengd is.

  5. Roer daarna voorzichtig de muesli erdoor.

  6. Verdeel het beslag over 6 (siliconen) muffinvormpjes en strooi er nog wat muesli overheen

  7. bak voor 15 tot 20 min af in de oven. Met een sateprikker kan je kijken of ze gaar zijn.


bottom of page