Pistache cake met witte chocolade
- femsfoodcoaching
- 23 aug
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ben je gek op pistache en witte chocolade? Dan is deze pistache cake met witte chocolade een echte aanrader! Met luchtig beslag, stukjes witte chocolade en 100% pistachepasta is dit de perfecte traktatie. Ideaal bij de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt. Zet je oven alvast aan en ontdek hoe eenvoudig het is om deze cake zelf te maken!

Ingrediƫnten
- 150 g volkoren meel 
- 60 g havermeel 
- ā 2,25 tl bakpoeder 
- Snuf zout 
- 150 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink 
- ā 10 ml citroensap 
- 80 g 100% pistache pasta 
- ā 3 eieren 
- ā 15 g (zonnebloem)olie 
- 80 g 100% appelmoes 
- 70 g suiker vervanger 
- 35 g (suikervrije) witte chocolade druppels 
Bereiding pistache cake
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) 
- Meng in een maatbeker de melk met het citroensap en laat even staan 
- Meng in een kom de eieren met suikervervanger 
- Voeg daarna de olie, appelmoes en melk toe en klop goed door. 
- Mix daarna (met een garde) met de pistachepasta 
- ā Meng alle droge ingrediĆ«nten (het eerste rijtje ingrediĆ«nten) met elkaar in een andere kom 
- Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte ingrediƫnten en roer met een rubberen spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten 
- Meng met een rubberen spatel voorzichtig de chocolade door het beslag. 
- ā bekleed een bakvorm van ca. 25 cmĀ met bakpapier 
- Doe het beslag in de bakvorm 
- bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satƩprikker kan je kijken of het gaar is. 


