Pistache cake met witte chocolade
- femsfoodcoaching
- 23 aug
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 45 min
Ben je gek op pistache en witte chocolade? Dan is deze pistache cake met witte chocolade een echte aanrader! Met luchtig beslag, stukjes witte chocolade en 100% pistachepasta is dit de perfecte traktatie. Ideaal bij de koffie of gewoon omdat je er zin in hebt. Zet je oven alvast aan en ontdek hoe eenvoudig het is om deze cake zelf te maken!

Ingrediƫnten
150 g volkoren meel
60 g havermeel
ā 2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
150 ml magere melk of ongezoete plantaardige drink
ā 10 ml citroensap
80 g 100% pistache pasta
ā 3 eieren
ā 15 g (zonnebloem)olie
80 g 100% appelmoes
70 g suiker vervanger
35 g (suikervrije) witte chocolade druppels
Bereiding pistache cake
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)
Meng in een maatbeker de melk met het citroensap en laat even staan
Meng in een kom de eieren met suikervervanger
Voeg daarna de olie, appelmoes en melk toe en klop goed door.
Mix daarna (met een garde) met de pistachepasta
ā Meng alle droge ingrediĆ«nten (het eerste rijtje ingrediĆ«nten) met elkaar in een andere kom
Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte ingrediƫnten en roer met een rubberen spatel tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de chocolade door het beslag.
ā bekleed een bakvorm van ca. 25 cmĀ met bakpapier
Doe het beslag in de bakvorm
bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satƩprikker kan je kijken of het gaar is.