Gezonde pistache tiramisu
- femsfoodcoaching
- 2 jul
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 10 min
Een pistache tiramisu, maar dan met een voedzame twist! Deze gezondere versie is gemaakt met Skyr, eiwitpoeder en pure pistachepasta, en in plaats van lange vingers gebruik je zero volkoren ontbijtkoek die je kort in koffie doopt. Het resultaat? Een gezonde pistache tiramisu; smeuïg en eiwitrijk. Dit past perfect binnen een bewuste leefstijl – zonder in te leveren op smaak. Ideaal voor na je workout of als ontbijt!

Ingrediënten (1 portie)
2 plakken zero ontbijtkoek
1 kopje (sterke) koffie of espresso (afgekoeld)
250 g skyr of magere kwark
1 scoop eiwitpoeder vanille
15 g 100% pistachepasta
een klein blokje (suikervrije) pure chocolade
een paar gehakte pistache nootjes
Bereiding gezonde pistache tiramisu
Doop de ontbijtkoek in de koffie en verdeel over de bodem van een schaaltje
Meng in een ander schaaltje de skyr of kwark met pistachepasta en eiwitpoeder
Stort dit op de ontbijtkoek-bodem
Voor het serveren top je het af met wat geraspte chocolade (cacaopoeder kan ook) en wat gehakte pistachenootjes
Tip: Ik vind dit het lekkerste als het even in de koelkast heeft gestaan, dan trekt de koffie lekker in de ontbijtkoek en wordt het wat zachter. Maar natuurlijk kan je dit ook meteen opeten.