top of page

Pinsa zalm

  • femsfoodcoaching
  • 2 jul
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 12 min


Deze pinsa zalm is fris, romig en rijk van smaak. De whipped cottage cheese met citroen en bieslook vormt een zachte basis voor warmgerookte zalm, knapperige komkommerlinten, rode ui en verse veldsla. Een heerlijke combinatie voor makkelijke avondmaaltijd!


pinsa zalm

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pinsa van Bella Italia

  • 200 g cottage cheese

  • rasp van een kwart tot halve biologische citroen

  • 125 g warm gerookte zalm

  • wat gehakte bieslook

  • een kwart komkommer

  • een halve kleine rode ui

  • een aantal kappertjes

  • een handje veldsla

Bereiding pinsa zalm

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de pinsa voor 8 minuten

  2. Blend de cottage cheese tot een glad mengsel

  3. Meng met citroenrasp naar smaak, wat gehakte bieslook, peper en zout

  4. Schaaf linten van de komkommer (in de lengte)

  5. Snijd de ui in dunne ringen

  6. Haal de pinsa uit de oven, besmeer met de cottage cheese

  7. Verdeel stukken gerookte zalm er overheen en daarna alle andere ingrediënten


Eet smakelijk!

bottom of page