top of page

Pinsa met gegrilde paprika

  • femsfoodcoaching
  • 21 apr
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Deze pinsa met gegrilde paprika is lekker smeuïg, vol smaak én supersnel klaar. De spread van gegrilde paprika en hüttenkäse geeft een romige en frisse basis, perfect in combinatie met rucola en zoete puntpaprika. Simpel, maar zó lekker!


pinsa met gegrilde paprika

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pinsa van Bella Italia

  • ⁠1 bakje huttekase (cottage cheese)

  • 6 stukjes gegrilde paprika uit pot (dit is ongeveer 1,5 gegrilde paprika)

  • ⁠een snuf peper

  • een snuf knoflookpoeder

  • een scheutje citroensap

  • ⁠1 flinke zoete punt paprika

  • een snuf Italiaanse kruiden

  • 2 a 3 eetlepels geraspte 30+ kaas

  • ⁠een handje rucola

  • ⁠optioneel wat blaadjes verse basilicum

Bereiding pinsa met gegrilde paprika

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden

  2. Doe in een blender de cottage cheese met gegrilde paprika, peper, knoflookpoeder en citroensap en blend tot een glad mengsel

  3. Bak de pinsa af voor 5 minuten, laat de oven daarna aan staan

  4. ⁠Halveer de paprika en snijd in repen

  5. ⁠Haal de pinsa uit de oven. Besmeer rijkelijk met de paprika spread. Wat je over hebt kun je bewaren voor op brood of een cracker!

  6. ⁠verdeel de paprika er over, Italiaanse kruiden en kaas

  7. bak voor 5 a 8 minuten af tot de kaas gesmolten is en de pinsa lekker krokant

  8. verdeel er rucola en basilicum overheen

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page