Pinsa met gegrilde paprika
- femsfoodcoaching
- 21 apr
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 min
Deze pinsa met gegrilde paprika is lekker smeuïg, vol smaak én supersnel klaar. De spread van gegrilde paprika en hüttenkäse geeft een romige en frisse basis, perfect in combinatie met rucola en zoete puntpaprika. Simpel, maar zó lekker!

Ingrediënten (2 personen)
1 pinsa van Bella Italia
1 bakje huttekase (cottage cheese)
6 stukjes gegrilde paprika uit pot (dit is ongeveer 1,5 gegrilde paprika)
een snuf peper
een snuf knoflookpoeder
een scheutje citroensap
1 flinke zoete punt paprika
een snuf Italiaanse kruiden
2 a 3 eetlepels geraspte 30+ kaas
een handje rucola
optioneel wat blaadjes verse basilicum
Bereiding pinsa met gegrilde paprika
Verwarm de oven voor op 230 graden
Doe in een blender de cottage cheese met gegrilde paprika, peper, knoflookpoeder en citroensap en blend tot een glad mengsel
Bak de pinsa af voor 5 minuten, laat de oven daarna aan staan
Halveer de paprika en snijd in repen
Haal de pinsa uit de oven. Besmeer rijkelijk met de paprika spread. Wat je over hebt kun je bewaren voor op brood of een cracker!
verdeel de paprika er over, Italiaanse kruiden en kaas
bak voor 5 a 8 minuten af tot de kaas gesmolten is en de pinsa lekker krokant
verdeel er rucola en basilicum overheen
Comments