top of page

Pinsa tonijn

  • femsfoodcoaching
  • 27 apr
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Zin in een lekkere en makkelijke maaltijd? Deze pinsa met tonijn is jouw nieuwe favoriet! Knapperig van buiten, luchtig van binnen, rijk belegd met tonijn, rode ui en een frisse touch. Een heerlijke twist op een klassieke pizza.


pinsa tonijn

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pinsa van Bella Italia

  • Een paar eetlepels tomaten passata

  • Een halve courgette

  • Een kleine rode ui

  • Een blikje tonijn op water

  • Geraspte 30+ kaas

  • Italiaanse kruiden

  • 2 handjes rucola

Bereiding pinsa tonijn

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden

  2. Bak de pinsa 5 minuten zonder toppings

  3. Snijd de ui in dunne halve ringen en de courgette in halve maantjes

  4. Laat de tonijn uitlekken

  5. Haal de pinsa uit de oven, besmeer met tomatenpassata

  6. Verdeel er daarna wat geraspte kaas overheen, tonijn en de groenten

  7. Strooi er dan nog wat geraspte kaas overheen en Italiaanse kruiden

  8. Bak voor 8 a 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de pinsa lekker knapperig is

bottom of page