top of page

Pinsa carpaccio en burrata

  • femsfoodcoaching
  • 13 aug
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Maak kennis met deze heerlijke pinsa carpaccio en burrata: luchtig deeg, fluweelzachte burrata en malse carpaccio. Een luxe combinatie die snel op tafel staat, perfect voor een avondje genieten.


pinsa carpaccio

Ingrediënten

  • 1 pinsa van @bellaitaliafood.nl

  • ⁠1 verpakking carpaccio

  • 8 g pijnboompitjes, geroosterd

  • een aantal cherry tomaatjes, gehalveerd

  • ⁠100 g burrata

  • ⁠een handje rucola


Voor de basilicum spread:

  • 30 g basilicum

  • 12 g geroosterde pijnboompitten

  • 45 g kookroom light

  • 10 ml citroensap

  • 40 g geraspte 30+ kaas

  • 1/8 tl zout

  • Snuf peper

  • 1 teen knoflook

Bereiding pinsa carpaccio

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden

  2. ⁠Bak de pinsa 7 minuten

  3. ⁠Blend alle ingrediënten voor de basilicum spread in een blender of keukenmachine

  4. ⁠Besmeer de pinsa hiermee

  5. verdeel dan de carpaccio eroverheen

  6. ⁠vervolgens de tomaatjes en alle andere toppings. Gebruik ook nog wat basilicumspread on top!

bottom of page