top of page

Peren cake

  • femsfoodcoaching
  • 15 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Een heerlijke voedzame en smaakvolle cake met de smaak van kaneel, amandel en peer.

ree

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g vanille eiwitpoeder (of extra volkoren- of havermeel)

  • 2,25 tl bakpoeder

  • 4 tl kaneel

  • Snuf zout


  • 65 g zonnebloemolie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 85 g suikervervanger

  • 150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen, 10 minuten laten staan)

  • 3 eieren

  • halve tl amandel aroma


  • 1 a 2 niet rijpe peren, in blokjes gesneden (in totaal ca. 150 g aan blokjes)

  • wat rozijnen en/of gehakte (wal)noten Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom

  3. In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, (karne)melk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar

  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel voorzichtig het fruit, de noten en/of rozijnen door het beslag.

  6. Doe het beslag in de bakvorm bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


bottom of page