Peren cake
- femsfoodcoaching
- 15 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Een heerlijke voedzame en smaakvolle cake met de smaak van kaneel, amandel en peer.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g vanille eiwitpoeder (of extra volkoren- of havermeel)
2,25 tl bakpoeder
4 tl kaneel
Snuf zout
65 g zonnebloemolie
85 g ongezoete appelmoes
85 g suikervervanger
150 ml karnemelk (of 150 ml melk + 10 ml citroensap mengen, 10 minuten laten staan)
3 eieren
halve tl amandel aroma
1 a 2 niet rijpe peren, in blokjes gesneden (in totaal ca. 150 g aan blokjes)
wat rozijnen en/of gehakte (wal)noten Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle droge ingrediënten (het eerste rijtje ingrediënten) met elkaar in een grote kom
In een andere grote kom meng je de zonnebloemolie, appelmoes, suikervervanger, (karne)melk, eieren en vanille aroma. Mix dit met een garde goed door elkaar
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig het fruit, de noten en/of rozijnen door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.



