top of page

Pasta met ham en kaas

  • femsfoodcoaching
  • 3 sep
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Zin in een snelle en makkelijke pasta vol groenten? Deze romige pasta met ham en kaas, en broccoli staat in een handomdraai op tafel en zit boordevol smaak en groenten!


Pasta met ham en kaas

Ingrediƫnten

  • 1 sjalot, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijn gehakt

  • ⁠broccoli roosjes van 1 stronk broccoli

  • 100 g hamblokjes

  • 250 ml groentebouillon

  • 75 g zuivelspread light

  • ⁠1 tl gedroogde basilicum

  • 1 tl mosterd

  • wat peper naar smaak

  • 75 ml kookroom light

  • 140 g volkoren pasta

  • 40 g geraspte belegen 30+ kaas

  • Verse peterselie, gehakt

  • Olijfoliespray

Bereiding pasta met ham en kaas

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en spray met een beetje olie.

  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot de ui zacht is.

  3. Doe de broccoli erbij en bak nog 4 minuten mee.

  4. Voeg de groentebouillon, roomkaas, basilicum, mosterd, kookroom en zwarte peper toe. Roer goed door.

  5. Voeg de ham toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

  6. Kook ondertussen de pasta al dente conform instructies op de verpakking en bewaar wat kookvocht

  7. Voeg de gekookte pasta met een lepel kookwater en kaas toe. Roer alles goed door elkaar. Laat even pruttelen zodat het wat kan indikken

  8. Garneer met peterselie

bottom of page