top of page

Pasta met verstopte groenten

  • femsfoodcoaching
  • 8 feb
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 14 aug

Bereidingstijd: 20 + 40 min Deze romige pastasaus met verstopte groenten zit boordevol smaak. Perfect om lekker van te genieten en extra groentes binnen te krijgen zonder dat het saai wordt. De saus bevat wel 250 gram gegrilde groenten per persoon! Ook ideaal voor kinderen die geen groenten willen eten. Door het roosteren van paprika, courgette, tomaat, wortel en ui krijgen de groenten een volle, zoete smaak die samen met zuivelspread een onweerstaanbare saus vormt. Heerlijk met pasta voor een smakelijke en voedzame maaltijd waar iedereen blij van wordt!


Pasta met verstopte groenten

Ingrediënten (4 personen)

  • 320 g volkoren rigatoni

  • 3 paprika's

  • 1 courgette

  • 400 g tomaten (4 a 5 stuks)

  • 2 rode uien

  • 200 g wortels

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • olijfoliespray

  • peper en zout

  • 100 g zuivelspread light

  • 1 groente bouillonblokje opgelost in ongeveer 75 ml heet water 

  • een paar blaadjes basilicum

  • Optioneel: 125 g magere spekjes


Bereiding pasta met verstopte groenten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Snijd alle groenten in grove stukken, pel de knoflook niet

  3. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Spray er wat olijfoliespray overheen, en strooi er peper, zout en 2 tl Italiaanse kruiden overheen

  4. Rooster ze op 200°C in de oven voor 40 minuten

  5. Kook de pasta conform instructies op de verpakking met een snuf zout

  6. Bak optioneel de spekjes tot ze krokant zijn

  7. Haal de groenten uit de oven. Pel de knoflooktenen.

  8. Mix de geroosterde groenten in de blender samen met de zuivelspread en een klein scheutje van de bouillion. Ik gebruik de mega krachtige en fijne Braun Powerblend 9,

  9. Proef de saus en breng op smaak met peper en optioneel nog extra bouillon.

  10. Meng de saus door de gekookte pasta, warm even op als dit nodig is

  11. Verdeel de pasta over de borden en scheur wat stukjes basilicum, verdeel dit over de pasta



bottom of page