top of page

Pasta met courgette saus

  • femsfoodcoaching
  • 27 aug
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Op zoek naar een romige pastasaus die net even anders is? Deze pasta met courgette saus, basilicum, spekjes en burrata is echt een aanrader. Per persoon zit er 200 gram groente in deze saus. Super lekker, romig en het doet je denken aan een pesto-saus.


pasta met courgette

Ingrediƫnten

  • 130 g volkoren rigatoni pasta

  • ⁠400 g courgette, in blokjes

  • 1 sjalot, in ringen gesneden

  • ⁠1 teen knoflook, fijngehakt

  • ⁠75 g cottage cheese light

  • ⁠50 ml kookroom light

  • ⁠20 g verse basilicum

  • ⁠15 g belegen geraspte 30+ kaas

  • half groentebouillonblokje

  • ⁠100 g baconreepjes of magere spekjes

  • ⁠olijfolie spray

  • ⁠peper naar smaak

  • ⁠15 g geroosterde pijnboompitten

  • ⁠125 g burrata

Bereiding pasta met courgette saus

  1. Kook de pasta conform instructies op de verpakking

  2. ⁠Verhit olijfolie spray in een hapjespan, fruit de sjalot en voeg de knoflook toe bak nog even door.

  3. ⁠Bak de baconreepjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

  4. ⁠Doe de courgetteblokjes erbij en bak 5 tot 10 minuten tot de courgette verkleurd is en zacht, en het meeste vocht verdampt is.

  5. ⁠Schep de courgette, sjalot en knoflook in de blender (of hoge kom met staafmixer) voeg de basilicum, het halve bouillonblokje (verkruimeld), cottage cheese, kookroom en 30+ kaas toe en blend tot een gladde saus.

  6. Giet de saus terug in de pan met de pasta, roer de baconreepjes erdoor en laat nog 2 minuten zacht pruttelen.

  7. ⁠Breng op smaak met peper en verdeel de burrata eroverheen.

bottom of page