top of page

Orzo salade met perzik en burrata

  • femsfoodcoaching
  • 6 aug
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 20 min


Een frisse, zomerse orzo salade die zoet, romig en hartig combineert! Licht, voedzaam en lekker smaakvol.


orzo salade

Ingrediënten (1 a 2 personen)

  • 65 g orzo, gekookt en afgekoeld

  • ⁠1 a 2 perziken

  • 100 g kipfilet flinterdun minder vet (vleeswaren AH)

  • ⁠½ bol burrata

  • ⁠1 handje gemengde sla

  • 4–5 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 15 g geroosterde pijnboompitten

  • ⁠optioneel blaadjes verse basilicum als topping


    Ingrediënten honing-mosterd dressing:

  • 1 tl olijfolie

  • ⁠1 tl citroensap

  • ⁠een beetje honingvervanger naar smaak

  • 1 tl mosterd

  • ⁠1 tl water

  • ⁠Peper en zout naar smaak

Bereiding orzo salade

  1. Kook de orzo met een bouillonblokje conform instructies op de verpakking, giet af en laat afkoelen.

  2. Grill de perzik in parten in een grillpan of contactgrill tot er mooie strepen ontstaan.

  3. ⁠Bak de kipfiletplakjes in de airfryer op 180 graden voor 4–6 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.

  4. ⁠Rooster de pijnboompitten in een droge pan

  5. ⁠Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.

  6. ⁠Bouw de salade op. Begin met de orzo. Verdeel daarover de sla, tomaatjes en gegrilde perzik. Scheur de halve burrata in stukken. Voeg de krokante kipfilet toe. Bestrooi met pijnboompitten en basilicumblaadjes.

  7. ⁠Schenk de dressing er vlak voor het serveren overheen.

bottom of page