Orzo salade met perzik en burrata
- femsfoodcoaching
- 6 aug
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 20 min
Een frisse, zomerse orzo salade die zoet, romig en hartig combineert! Licht, voedzaam en lekker smaakvol.

Ingrediënten (1 a 2 personen)
65 g orzo, gekookt en afgekoeld
1 a 2 perziken
100 g kipfilet flinterdun minder vet (vleeswaren AH)
½ bol burrata
1 handje gemengde sla
4–5 cherrytomaatjes, gehalveerd
15 g geroosterde pijnboompitten
optioneel blaadjes verse basilicum als topping
Ingrediënten honing-mosterd dressing:
1 tl olijfolie
1 tl citroensap
een beetje honingvervanger naar smaak
1 tl mosterd
1 tl water
Peper en zout naar smaak
Bereiding orzo salade
Kook de orzo met een bouillonblokje conform instructies op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
Grill de perzik in parten in een grillpan of contactgrill tot er mooie strepen ontstaan.
Bak de kipfiletplakjes in de airfryer op 180 graden voor 4–6 minuten tot ze krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan
Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.
Bouw de salade op. Begin met de orzo. Verdeel daarover de sla, tomaatjes en gegrilde perzik. Scheur de halve burrata in stukken. Voeg de krokante kipfilet toe. Bestrooi met pijnboompitten en basilicumblaadjes.
Schenk de dressing er vlak voor het serveren overheen.



