top of page

Gyoza salade met pindadressing

  • femsfoodcoaching
  • 19 jul
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 10 min


Op zoek naar een lichte maar ook vullende maaltijd? Dit staat binnen een handomdraai op tafel, ook ideaal voor warme dagen! Deze gyoza salade smaakt fantastisch! Knapperige groenten, warme gyoza en een romige pindadressing komen samen in een snelle, verrassende maaltijd.


gyoza salade

Ingrediƫnten (1 persoon)

  • 75 g mango, in kleine blokjes gesneden

  • 75 g edamame boontjes

  • 150 g Aziatische koolmix

  • 75 g komkommer, in kleine blokjes gesneden

  • Halve avocado, in kleine blokjes gesneden

  • 2 stengels bosui, in ringetje gesneden

  • 6 gyozas

  • 15 g pinda's, fijn gehakt

Dressing:

  • 15 g 100% pindakaas

  • 1 tl soja saus

  • 1 tl sesam olie

  • Halve tl gember (gehakt of uit een potje)

  • 2 tl sweet chili saus

  • Scheutje limoensap

  • 1/4 tl honing (of meer als je het zoeter wilt)

  • 2 tl water


Bereiding gyoza salade

  1. Verwarm de gyoza's conform instructies op de verpakking

  2. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing met elkaar in een schaaltje

  3. Meng dan alle ingrediƫnten voor de salade met elkaar in een grote kom

  4. Schenk daar de dressing overheen en hussel door

  5. Verdeel de gyoza's hier overheen

  6. Top af met gehakte pinda's

bottom of page