top of page

Orzo met spinazie en kipgehakt

  • femsfoodcoaching
  • 17 sep
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 15 min


Op zoek naar een snel, makkelijk Ć©n smaakvol gerecht? Deze orzo met spinazie en gekruid kipgehakt is een echte doordeweekse topper. Vol groenten, romig van structuur en heerlijk van smaak – perfect voor wie weinig tijd heeft, maar wel lekker wil eten. Binnen 15 minuten op tafel!


orzo met spinazie

Ingrediƫnten (2 personen)

  • 150 g volkoren orzo

  • 1 bouillonblokje

  • 450 g diepvries spinazie (grof gehakt)

  • 150 g zuivelspread light

  • 200 g kipgehakt

  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt of geperst

  • peper, zout, knoflookpoeder

  • optioneel: pijnboompitjes (geroosterd)

Bereiding orzo met spinazie en kipgehakt

  1. Kook de orzo comform instructies op de verpakking met een bouillonblokje

  2. Warm de spinazie op met een scheutje water

  3. Bak het kipgehakt met de knoflook, peper en zout in een hapjespan

  4. Wanneer de spinazie warm is, het kipgehakt en de orzo gaar, voeg je alles bij elkaar in de pan van het gehakt

  5. Roer de zuivelspread erdoor, breng het geheel op smaak met peper, zout en knoflookpoeder

  6. Serveer optioneel met pijnboompitjes.

bottom of page