top of page

Romige orzo met groenten uit de airfryer

  • femsfoodcoaching
  • 3 mei
  • 1 minuten om te lezen

Bereidingstijd: 40 min


Deze romige orzo met groenten maak je met geroosterde courgette, doperwten en kruidenkaas. Alles gaat de airfryer. Ik maakte dit gerecht in de Braun MultiFry 5, die ideaal is dankzij boven- en onderwarmte — je kunt er niet alleen in bakken, grillen en frietjes maken, maar dus ook koken! Makkelijk, voedzaam en zó smaakvol!


orzo met groenten

Ingrediƫnten

  • 150 g volkoren orzo

  • een kleine courgette in blokjes

  • 150 g diepvries doperwten

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt / geperst

  • 100 g roomkaas light of zuivelspread light

  • 30 g geraspte (Parmezaanse) kaas

  • 600 ml groentebouillon

  • olijfolie spray

  • Peper en zout, naar smaak

Bereiding orzo met groenten

  1. Meng courgette, ui, knoflook en doperwten met olijfoliespray en peper en zout.

    Verwarm 10 minuten op 180 graden in de airfryer, daarna nog 3 minuten op 200.

  2. Voeg de orzo en ca. 350/400 ml bouillon en roer goed door.

  3. Verwarm ca 20 minuten in de airfryer. Roer regelmatig door en voeg indien nodig extra bouillon toe zodat de orzo goed gaart en niet te droog wordt

  4. ⁠Roer de roomkaas erdoor en bestrooi met de kaas. Verwarm nog ca 5 min tot de kaas gesmolten is

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page